Met de camper op reis

Bepaal je eigen koers

EERSTE KEER MET DE CAMPER OP VAKANTIE

De camper heeft diverse voorzieningen om lange of korte reizen te maken. Een chemisch toilet, een douche, warm en koud water, schoonwatertank, vuilwatertank, koelkast met vriezer (op diesel, elektra en gas) en een kookgelegenheid op gas

Voordat u naar een camping of camperplaats gaat is het verstandig vooraf de boodschappen te halen, want eenmaal op de camping moet eerst alles weer ingeladen worden om naar een winkel te gaan. Fietsen mee is ook een optie.

Op de meeste campings en camperplaatsen is wel een 'servicestation of sanistation' waar je het alval kwijt kunt, de vuilwater tank kunt lozen, schoonwater kunt tappen en het chemisch toilet kunt legen. Vergeet niet om daarna de speciale vloeistof in de toilet te doen en een beetje doorspoelen om vieze geurtjes te voorkomen. Maak voordat je verder reist gebruik van deze service zodat je niet in de problemen komt bij een andere camping of camperplaats.

Voor een camperplaats gelden doorgaans de volgende regels:
Zet de camper in de richting waar ook de andere campers staan (ivm privacy)

Gedrag op een camperplaats is in wezen simpel: wees fatsoenlijk en zorg dat je anderen niet tot last bent.

Niet te ruim gaan staan, laat ruimte over voor later arriverende campers.

Geen luifel uitrollen en meubilair buiten zetten als campinggedrag niet gewenst is.
Afval in afvalbak doen en als die er niet is: meenemen.
De servicevoorzieningen adequaat gebruiken. Als deze er niet zijn, dan de camper later servicen. Niet het vuile water dan maar laten lopen of de toiletcassette in de bosjes legen.
Als de camperplek geld kost: gewoon betalen, dus niet proberen weg te glippen voordat de beheerder het geld komt ophalen.
Bij het uitlaten van de hond zorgen dat hij zijn behoefte doet buiten het terrein. Ontlasting opruimen.